25082010

WOW koffie


Er was net een Fransman die vroeg hoe ik mijn koffie selecteerde....

Ja, dat gaat bij mij heel anders dan de reguliere cuppings bij andere bedrijven.
Ik luister naar geen enkele koffieboer (meestal familie) die mij vertellen hoe goed hun koffie is, zij bedoelen hoe mooi hun bonen er uitzien en voor mij is de smaak stukken belangrijker.


Vervolgens rooster ik een beetje van hun mooie of niet mooie koffie en selecteer ik op smaak, als ik het lekker vind dan is het lekker en rooster ik er wat meer van.
Daarna wacht ik tot er wat Italianen hier op hun koffie-mekka tocht zijn, dat zijn er iedere week wel een stuk of 10, en dan vertel ik dat mijn koffie veel en veel lekkerder is dan de koffie in Italie. De reactie daarop prikkelt ze allemaal stuk voor stuk om mijn koffie wel heel aandachtig te testen, als ze daarna "WOW" zeggen dan weet ik dat ik goed zit en blijft deze koffie in het "assortiment" en wacht ik andere koffie Mekka gangers af die proberen om mijn koffie te tekkelen.


Even onder ons... Iedere wow van een klant is weer een verkoop van enkele kilo's koffie, hoe meer wow's ik per dag heb des te meer koffie ik verkoop.... Met 70 neven die allemaal koffie verbouwen heb ik gelukkig ruime keuze om uit te proberen. :)

Koffiedick,
Augustus 2010
Paksong,
Laos PDR

My Documents
Gewassen Arabica koffie, dehusked washed Arabica en Kopi Luwak
koffie selectie uitkomst is wow
Ongeroosterde koffie en Kopi Luwak
Alleen de lekkerste koffie krijgt een keurmerk.
www.000webhost.com